För arrangörer

Om BySlånkvicku

Runt 20 000 besökare kommer varje år till By socken i Dalarna för att uppleva By Slånkvicku vilket gör veckan till en av de största besöksupplevelserna i Avesta kommun. By Slånkvicku anordnades för första gången år 2000. Sedan dess har By Slånkvicku återkommit varje år och antalet arrangemang har växt och omfattar nu det mesta man kan tänka sig.

By Slånkvicku byggs upp av fristående arrangemang under ett gemensamt marknadsföringstak. Vem som helst i bygden kan delta med ett eget arrangemang och får då plats i programbladet och tar del av all marknadsföring.

By Slånkvicku har en styrgrupp som får sina order under stormöten dit alla i bygden är välkomna. Styrgruppen sköter annonsering, hemsida och programbladet. Det är till styrgruppen man vänder sig för att få information, komma med idéer eller för att få svar på en fråga.

Vill du annonsera, arrangera, sponsra eller på annat sätt aktivera dig under veckan så hör av dig till styrgruppen.

För arrangörer

By Slånkvicku bygger på att vi under veckan samlas i ett gemensamt program som underlättar för besökare att hitta till aktiviteterna. För att få till programmet behöver vi få veta:
• Vad har ni för aktivitet
• En kort presentation av aktiviteten
• Öppettider (inkl datum)
• Företags/förenings/gruppnamn & ev länk till er hemsida
• Bilder (bra bilder gör underverk för hemsidan och programbladet)
Helst vill vi ha dessa uppgifter innan den sista mars varje år.

Under veckan arrangerar vi en invigning då vi gärna ser att så många arrangörer som möjligt medverkar. Detta för att skapa ett tillfälle för bofasta, sommargäster, nyinflyttade och en och annan turist att lära känna er och vad ni har att erbjuda bygden.

Under By Slånkvicku använder vi de blå By Slånkvickuskjortorna så att alla vet vem som arrangerar de olika eventen. Det gör att veckan känns mer enhetlig och underlättar för besökarna. Behöver ni nya skjortor? Hör av er till Styrgruppen, så beställer vi fler.

Nya arrangörer

Är du intresserad av att ha med ett arrangemang under By Slånkvicku? Bra idé! By Slånkvicku bygger på att vi får in nya spännande arrangemang.
• Ditt arrangemang kommer då att få sin plats i programmet
• Du får programblad och aktivitetskort att dela ut till dina besökare
• Du får en By Slånkvickuskylt att placera vid infarten till ditt arrangemang
• Du får låna en aktivitetstång.
• Du får löpande information och kallelser till alla möten
• Du blir erbjuden att köpa en By Slånkvickuskjorta som visar att du är en arrangör under By Slånkvicku (detta är den enda kostnaden du som arrangör har för marknadsföring)

Hur gör man?
Fundera på hur du vill utforma ditt arrangemang och ta sedan kontakt med oss i Styrgruppen Det vi behöver veta är i första hand: vad ni har för aktivitet, var ni håller hus och era kontaktuppgifter. Har ni bilder på er aktivitet så tar vi gärna emot dem.

Styrgruppen kontaktar du på mail: slankvicku@bykyrkby.se eller mobil: 070-250 43 40

Dela:FacebooktwitterFacebooktwitter